Barnensgård Logotyp
Svenska
English
Dansk
Deutch
Polish

Leklandet

Leklandet på Barnens Gård är ett paradis för barn som gillar fart och fläkt. Här är det upp och ner och ner och upp som gäller. Från morgon till kväll.

Käpphästbanan

Käpphästbanan

Årets nyhet 2020 är en käpphästbana. Ta med egen käpphäst eller låna en av gårdens käppisar. Flera gånger om dagen kan du vara med i käpphästrace. Vill du göra din egen käpphäst eller enhörning går det att köpa till. Men kolla in tiden för den aktiviteten är bara en gång om dagen.

I Leklandet finns det skojiga saker att hitta på för både stora och små i syskonskaran. För alla som älskar att hoppa och stoja finns det många trampoliner att studsa på. Vi har även en gigantiskt stor hoppborg som är mycket populär. Vi har flera hoppborgari olika utförande. På grund av säkerhet tar vi ner hoppborgarna vid blåst.

Ta plats bakom ratten i våra elbilar och kör en sväng. Bli bäst på att kasta ägg eller utmana en kompis i kuddkrig. Skördetröskan som är en klätterställning med många finurligheter är perfekt för bus och glada upptåg.

 

Klätterrummet

Det absolut hetaste i nöjesbranchen är olika typer av underhållning som bygger på digitalteknik. Klart Barnens Gård också ska vara med i det allra nyaste. Klätterrummt är ett häftigt ställe där man kan leka och tävla med eller mot varandra. Spela spelet Shadowling, där du använder din skugga för att påverka figurerna på väggen.

Sandmlning

Sandmålning

Gör fina sandtavlor hos oss. Ett roligt pyssel och något fint att ta med sig hem Hälsa på prinsessan i sandslottet och gör din alldelles egna tavla!

Drängakampen

Drängakampen

Förr i tiden på de svenska bongårdarna ville drängarna ofta leka, tävla och mäta sin styrka mot varandra. Den som var starkast vann.

Här på Barnens Gård har vi Drängakampen. Utmana mamma i ett kuddkrig på en bom. Kolla vem som är pricksåkrast när det gäller att kasta ägg och vem som snabbast slår i en spik. Eller samla ihop några barn och vält omkull pappa i en dragkamp. I Drängkampen kan allt hända. Prova! Det är jätteroligt!

Drängakampens fem utmaningar:
Hästskokastning
äggkastning
Kuddkrig på bom
Dragkamp
Spikinslagning

Hoppa

Hopphagen

Ett paradis för alla barn med myror i brallan och spring i benen. Här kan de studsa och hoppa hur mycket som helst.

TRAMPOLINER
Ta sats och hoppa. Allt som behövs för att komma högt upp i luften är ett par starka ben. Trampolinerna är stora, många och väldigt populära hos både barn och vuxna.

Kltterbanan

Klätterbanan

Klätterbanan med stockar och rep är en kul utmaning för både stora och små. Vissa övningar är enklare medan andra kan vara riktigt kluriga. Prova att balansera, klättra och svinga dig fram med hjälp av repen.
Som tur är landar du i en stor och mjuk madrass när du trillar ner.

Klätterbanan har sju övningar på en meters höjd och tio övningar på två meters höjd. Spänn musklerna och skärp koncentrationen.
Inte nudda marken leken börjar NU!

Labyrinten

Labyrinten

På Barnens Gård kan du villa bort dig i någon av våra labyrinter. Höger vänster, vänster, höger eller hur var det nu igen?

Lilla labyrinten är en rolig lek för de mindre barnen. I labyrintens mitt finns en klocka som klingar så fint när man når mitten. Sen gäller det att hitta ut igen!

Stora labyrinten är ett riktigt virrvarr med gångar och vinklingar. Med sitt imponerande mått på 22 x 23 meter är det en riktig utmaning för de äldre barnen. Den som först hittar klockan i mitten av labyrinten kan höra dess ljuva klang. Men glöm inte -det är lika långt att hitta ut igen!

Traktorbana

Traktorbana

Här på Barnens Gård kan alla barn köra och tuta efter egen förmåga. Det är bara att sätta sig bakom ratten i våra elbilar och ge sig iväg på nya spännande äventyr. Det krävs att det fixas och trixas lite. Traktorn ska tankas men det klarar så klart föraren utan problem.

STORA TRAKTORVäGEN

Här är det mycket som ska skötas. Det ska köras grönsaker på släp och det ska tankas och grejas.

LASTBILSVäGEN

En lantbrukare måste få leveranser och mjölkbilen kommer för att hämta mjölken. Här kör vi med släp och man ska till och med köra rakt igenom ett hus. Håll tungan rätt i mun barn!

LILLA TRAKTORBANAN

Denna bana i bondgårdsmiljö är tänkt för de yngre barnen. Här är tempot lite lugnare även om det tutas och gasas för fullt. Här kör vi traktor utan släp så att vi inte trasslar in oss i varandra. Sätt dig bakom ratten, lätta på gasen, backa och sväng ut. För att köra Barnens Gårds hftiga traktorer och lastbilar ska barnet vara minst 90 centimeter.

Nu kör vi!

Gårdsplanen

Gårdsplanen

Det här är ingen vanlig klätterställning. Nej, det här är en stor och magisk skördetröska med många roliga finurligheter. åk nedför de guppiga rutschbanorna, klättra upp, klättra ner, göm dig, leta upp kompisen, ta fart i båtgungorna och gräv djupa diken med grävskoporna. Här kan du leka länge och du hittar hela tiden nya spännande saker att göra tillsammans med kompisarna.

Dasset

Dasset!

KASTA KISS & BAJS?!! FåR MAN VERKLIGEN DET?

Jajjemen! På Dasset får du det!

Kom in och hälsa på Bonden och Drängen och hör när de berättar historier från lantbruket i Blekinge då och nu. Välj vilken ort i Blekinge de ska vara ifrån och från vilket århundrade. Medan de berättar är det fritt fram och kasta kiss och bajs i dasshålen och du får poäng om du träffar. Efter att bönderna berättat klart ser du vem som vinner. Sen är det bara att börja om -igen och igen!