Barnensgård Logotyp
Svenska
English
Dansk
Deutch
Polish

Djuren

På bondgårdar finns det förstås djur. Därför har djuren en viktig roll här på Barnens Gård. Här är barnen välkomna in bland getter, höns, kaniner och grisar. Eftersom det jämt finns mycket att göra på landet är det alltid välkommet med ett par extra händer. Prova på bondgårdslivet och hjälp djurskötarna att mata och ta hand om våra söta smådjur.

Vill du ha en mysig upplevelse av vad livet på landet kan erbjuda så ta en tur med hölasset. Åk med ut till hagen där korna, de nyfödda kalvarna och den snälla tjuren Daddy går och betar. Bonden kör flera rundor varje dag och hölassturen avslutas alltid med en ”bonnasväng” vilket får barnen att kikna av skratt. (Hölasset är tyvärr inställt pga. Coronasäkring.)

Smådjuren

Smådjuren

Våra små djur är vana vid barn. Hönsen är roliga och grisarna grymtar, bökar och vänder upp och ner på hela hagen. Kaninerna är mjuka, lena och hur gosiga som helst.

Passa på att kela med våra två små söta minigrisar; Mina och Piggelina! De älskar att bli kliade på magen.

Ni är välkoma att gå in till djuren och klappa dem. Ta chansen och prova på bondgårdslivet och hjälp djurskötarna att mata och sköta om smådjuren.

Det är mysigt och djuren blir så glada.

Killingarna

Getter och killingar

Getterna med sina små söta killingar är väldigt populära. De gillar när barnen klappar och skojar med dem. Men de kan vara busiga också och då kan det hända att en liten killing buffar på era ben för att spela tuff.

Små och busiga men supersöta!

Gulliga djur

Korna i hagen

Flera gånger varje dag hoppar bonden upp i traktorn och kör ett hölass fullt av busungar och föräldrar ut till korna i hagen. Där vilar den store men snälle tjuren Aramis. Han älskar att ligga i solen och lukta på blommorna. Och korna tycker att han är såååå tjusig.

Det här är livet på landet!

Rida häst

Ponnyridning

Minst en gång om dagen hela säsongen kan ridsugna barn ta en runda på en av våra söta ponnyhästar. På med hjälm och väst och känn hur härligt det är att se på världen från en sadel. Under hela turen så finns det en skötare som går med hästen och ryttaren. Glöm inte att klappa om hästen ordentligt efter turen. Det kostar 40 kronor att rida.

Så här vill vi ha det i vårt hem!

testbild

Tack för att ni visar oss hänsyn.
Välkommen att hälsa på oss i vårt hem. Vi tycker att det är jättemysigt att bli omskötta och kelade av dig. Vi tycker om när du sitter ner och talar mjukt och lågt. Vi är lite blyga ibland och då gillar vi om du sätter dig ner och låter oss komma fram till dig. Det gör vi tillslut för vi är mer nyfikna än blyga.

Det värsta vi vet är om du skriker eller springer efter oss. Och om du skulle se någon som är elak mot oss eller om det är något annat som gör att vi inte har det bra måste du hitta någon som jobbar på Barnens Gård och berätta det så fort som möjligt! Du ser att någon jobbar hos oss för de har en namnbricka och blåa tröjor .

testbild